Skip to content

Termopane Romania

Termopane Romania

Produsele  Termopane Romania, sunt fabricate dupa cele mai noi tehnologii din sistem, folosind materiale prime de la cei mai importanti furnizori pe piata de profilelor de termopane.

Sfaturi intretinere termopane 4

Termopane-Romania

Termopane Romania - Sfaturi intretinere termopane 1

Sfaturi intretinere termopane 4

Tamplaria PVC este din ce in ce mai populara din motive cat se poate de evidente: asigura un confort termic mult mai bun, asigura un confort fonic mult mai bun si asigura un confort vizual mult mai bun decat o tamplarie clasica, normala. Pe langa asta, rezistenta unui geam termopan este mult mai mare.

Pentru a evita sa fii pacalit, prietenii nostri care se ocupa cu montarea de termopane si au o experienta vasta in ceea ce priveste domeniul de tamplarie PVC, ne-au oferit o serie de informatii si sfaturi.

Informatii utile despre termopane!

Daca inca nu ai geamuri termopan, este bine de stiut faptul ca pierderea de caldura se face, in cea mai mare parte, pe geam. Mai exact, aceasta se face prin podea ( 9%), prin acoperis ( 24%) prin pereti ( 26%) si prin geamuri ( 41%), chiar daca suprafata ocupata de acestea este cea mai mica. Evident, alegerea unei tamplarii de buna calitate poate sa schimbe in mod dramatic acest procent si sa iti ofere sansa de a te bucura de confort.

Sfaturi utile!

Nu este suficient sa alegi o tamplarie buna, ci trebuie sa te asiguri si de faptul ca montajul este extrem de bine realizat, deoarece reprezinta o buna parte din eficienta produsului. Mai exact, o fereastra termopan care nu este montata corect poate sa isi piarda mai mult de jumatate di performantele de izolare si de etanseitate. Din acest motiv, este recomantat sa eviti lucrarile facute de vecinii priceputi la toate si sa eviti sa incerci sa montezi tamplaria de unul singur.

Pentru a monta un geam termopan ai nevoie de scule speciale si de asemenea trebuie sa cunosti o serie de principii. Evident, experienta isi poate spune si ea cuvantul destul de puternic in intregul proces.

Chiar daca ai dat peste o echipa de meseriasi in care poti sa ai incredere, este bine sa te asiguri ca acestia fac o treaba excelenta. Spre exemplu, trebuie sa te asiguri ca nu sunt suprapuse lucrarile de amenajare interioara cu cele de montare a geamurilor si ca nu sunt sparte bucati din zid cu scopul de a monta termopanul. De regula, zidurile exterioare sunt si structurale iar spargerea unei bucati din zid poate sa insemne pierderea rezistentei.
Daca vrei ca geamul sa arate bine, este indicat sa pastrezi folia de protectie a profilelor pana in momentul in care se fac finisajele peretilor. In caz contrar, este posibil sa se murdareasca.

Care sunt etapele de montaj ale termopanelor?

Etapele de montaj sunt urmatoarele:

  • Fixarea ferestrelor cu ajutorul unor suruburi ( suruburile variaza in functie de tipul de zidarie de care dispune locuinta);
  • Etansarea cu spuma poliuretanica a spatiilor de pana in 10 mm. Daca sunt spatii mai mari de 10 mm, trebuie sa se micsoreze cu profile de adaptare;
  • Efectuarea lucrarilor de reparatie dupa minim 48 de ore de la etansare;

Folosirea unor materiale de hidroizolatie pentru exterior. Trebuie sa se evite folosirea ipsosului.

× Contactează-ne pe WhatsApp !