Skip to content

Termopane Romania

Termopane Romania

Produsele  Termopane Romania, sunt fabricate dupa cele mai noi tehnologii din sistem, folosind materiale prime de la cei mai importanti furnizori pe piata de profilelor de termopane.

Termopane Rehau vs Salamander

Asadar am ales sa comparăm doua dintre marcile de profile, printre cele mai cunoscute in Romania, Termopane Rehau vs Salamander.

termopane rehau vs salamander

Termopane Rehau vs Salamander, din ce in ce mai multe persoane se intreaba ce profil de tamplarie PVC sa aleaga pentru locuinta. In primul rand, Rehau se fabrică în tara noastră, pe când Salamander este profil nemțesc, fabricat în Germania.

Daca doriti sa comparati 2 profile de tamplarie PVC, faceti-o luand in analiza tipuri de profile identice ca si gabarit sau numar de camere de aer, numar de chedere de etansare si de bataie, etc. Cand primiti doua oferte de pret de la doi producatori cu doua marci, acesta este primul lucru la care sa fiti atenti, profilele sa fie din aceeasi clasa !  

Doar ca exista “cateva” deosebiri, una din ele este dimensiunea, intrucat nu se compara un profil de 40 mm , 60 mm cu unul de 72 mm sau mai mare.

Al doilea lucru de comparat, dupa ce ati ajuns la concluzia ca profilele sunt din clase similare, este grosimea peretelui exterior al profilului. Acesta trebuie sa fie peste 1,2 mm pentru zona climatica in care ne aflam.

Al treilea lucru este armatura, profilul ei . Nu luati in calcul sisteme la care se ofera armatura cu grosimea sub 1,2 mm. De preferat sunt armaturile care au mai mult de 2 muchii, adica sunt mai mult decat “U”, in sectiune, mai ales la confectiile (nu textile, atentie Dorel ! ) care depasesc 1,5 m pe latime sau inaltime.

Numarul si calitatea chederelor de etansare sunt iarasi importante, de preferat sunt chederele EPDM, siliconate, iar profilul care in afara de chederul de toc mai poseda si un cheder de bataie intermediar, este castigator.

Feroneria este iarasi importanta. Alegeti feronerie mai scumpa, daca producatorul va ofera variante. Aici domeniul este prea vast ca sa intru in amanunte. Reperele minime ar fi :

– pret mai mare inseamna calitate crescuta;
– balamalele sa fie in mod obligatoriu reglabile, la o tamplarie pe care o vreti de calitate, inclusiv la ochiurile ( atentie, nu de tesatura ci de sticla);
– cremoanele ( manerele de care tragi ca sa deschizi/inchizi fereastra ) sa fie de calitate, cu autoblocare ( sa faca “tac”, “tac”, atunci cand le rotesti ) ;
– blocatorii de toc sa fie si ei reglabili; ( daca nu stii ce-s aia, informatia asta este foarte importanta !)

Daca faceti un calcul elementar ( legat de suprafete desfasurate ) o sa vedeti ca la o fereastra, transferul termic are loc preponderent pe suprafata vitrata, nu pe cea a tamplariei. Din acest motiv, in postarea mea initiala am atras atentia sa fiti atenti la cine si cum a fabricat vitrajul.
Aici iarasi este o discutie ampla dar, atunci cand comparati, “reteta” sticlei sa fie identica deoarece sunt mari diferente de pret, LowE, reflexiv, LoeEhard, etc, etc. Bine este ca sticla sa nu fie confectionata tot de producatorul de tamplarie ci de o firma specializata in prelucrarea exclusiv a sticlei. ( De exemplu, in mod special, geamul cu LowE are o tehnologie speciala de taiere care sa nu permita exfolierea peliculei metalice in timp si aderenta tyocol-ului pe sticla nu pe acoperire !! )

În legatura cu montajul, ganditi-va ca degeaba profilul e de supercalitate, sticla la fel, daca, dupa ce pleaca montatorul, fereastra nu se mai inchide, nu etanseaza ca lumea, sticla se abureste dupa cateva luni, se fisureaza din senin,  apare condensul pe zidaria perimetrala ferestrei, ploua pe sub pervaz si multe alte “nimicuri” care te fac sa tragi concluzia ca tamplaria e de proasta calitate, cand, de fapt, montajul a fost facut de mantuiala.

Concluzie analiză Termopane Rehau vs Salamander  

Daca ar fi sa decidem care din cele 2 profile de mai sus sa-l achizitionam fara a lua in calcul alte detalii necesare pentru o fereastra calitativa, alegerea logica ar fi Rehau Geneo deoarece, desi ca punctaj este egal, caracteristicle materialului, hightech RAU-FIPRO®, armat in masa sunt superioare majorităţii profilelor de pe piaţă, o inovatie in domeniu. Tehnoligia de ultima generatie este  folosită în industria aerospaţială și în Formula 1.

Analiza finala 

Consider ca ambele profile sunt calitative cu unele diferente pe care am incercat sa le scot in evidenta. Avand in vedere caracteristicile foarte apropiate dintre cele 2 marci de profile cel mai bun mod de a decide este sa puneti in balanta pretul si caracteristicile, cu precizare sa comparat seriile de profile cele mai apropiate. In acelasi timp incercati sa luati decizii in mod obiectiv, analizand si cantarind caracteristicile, bazandu-va pe ceea ce este important pentru voi. Evitati  astfel alegerile bazate pe perceptiile date de campanile de marketing sau recomandari de la persoane slab pregatite, neimformate, cu interese ascunse,etc.

× Contactează-ne pe WhatsApp !